snäll mot planeten

Vi har bara en planet som vi alla delar på. Vad kan vi göra tillsammans för att minska vårt gemensamma klimatavtryck och leva ett hållbarare liv?

De flesta som besöker några utav våra restauranger väljer oftast att äta från våra bufféer. Det är både gott och prisvärt! Men det är lätt hänt att man ibland råkar plocka på sig lite mer än vad man orkar eller kanske lite för mycket utav en maträtt som inte är ens favorit. Vi är ju alla lite olika! Vi rekommenderar därför att man istället för att plocka på en alldeles för stor lass mat på en gång istället går flera gånger. Buffén finns för att vi vill erbjuda er många av våra rätter som vi är stolta över så vi vill gärna att ni smakar på det mesta. Genom att gå fler omgångar så kan man alltid se till att man inte av misstag råkar plockar lite för mycket som man inte orkar och därmed måste slänga. Variera och ät mer fisk, kyckling eller av andra proteinkällor än nötkött! Vi förstår givetvis att många älskar nötkött och det gör även vi men vi lovar att vi även har många andra bra rätter som är minst lika goda! Att variera tallriken med grönsaker och andra icke-animaliska produkter är inte bara schysst mot miljön men också hälsosamt!

För Rosegarden ligger klimatarbetets fokus på att minska matsvinn och att hitta schyssta råvaror, utan att tumma på kvalité. Helst ska råvarorna vara lokalproducerat i den mån det går för att minska transportsträckor. Men mest nytta uppstår där varje matbit äts och inte slängs. Där handlar det om att tillaga mat som folk älskar och väljer att äta upp. Vi arbetar också ihärdigt med att se till att ha bra processer och utbildning för våra medarbetare som i sin tur minskar felhantering och onödigt svinn. Matsvinn innebär nämligen ekonomiska förluster och kan vi se till att minska matsvinnet så innebär det att vi kan hålla bättre priser mot våra gäster också! Och givetvis köper vi bara in förnyelsebar el till våra restauranger!

En sak till; många restaurangkedjor skryter idag om sina stora ambitioner att minska sina proteinkällor från nöttkött till så mycket som hälften inom oftast väldigt långa tidshorisonter. Väldigt låga ambitioner enligt oss. Vi kan nämligen stolt annonsera att över 80% av vår proteinkällor som konsumeras idag på våra restauranger kommer från andra källor än nötkött (t.ex. fisk, fågel, tofu) sen många år bakåt.

Tips inför ert besök hos rosegarden

Ingen kan göra allt men alla kan göra något